SOCAR Türkiye İş’te Eşit Kadın Sertifikası
SOCAR Türkiye, fırsat eşitliği, kapsayıcılık ve kadın çalışan istihdamına yönelik uygulamalarıyla “İşte Eşit Kadın Sertifikası”na layık görüldü.
Türkiye’nin en büyük doğrudan yabancı yatırımcısı SOCAR Türkiye, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz kontrol şirketi Intertek işbirliğiyle gerçekleştirilen bağımsız denetim sonucunda “İşte Eşit Kadın Sertifikası”na layık görüldü. İşte Eşit Kadın Sertifikası, iş hayatında kadınlara eşit hak ve fırsatlar sunan kurumlara veriliyor. Taahhütlerini ve telaffuzlarını fırsat eşitliğine seferber eden kurumlar; Yönetim Sistemi, İşe Alım ve İstihdam, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki ana başlıkları altındaki kriterlere göre denetlenmektedir.
Kadına ve topluma değer katmak
İş hayatı ve elektrik sektöründe fırsat eşitliğine yönelik birçok çalışma yürüten SOCAR Türkiye, “Enerjimiz Çeşitliliktir” girişimi kapsamında hayata geçirdiği uygulamalarla sektöre öncülük ediyor. “Enerjimiz Çeşitliliktir” girişimi ve Birleşmiş Milletler Kadınları Güçlendirme İlkeleri (WEPs) tarafından benimsenen çeşitlilik ve kapsayıcılık temelli politikalar ile çalışanlarını da sürece dahil etmekte; daha eşit, adil, şeffaf ve katılımcı bir iş ortamı yaratır.
Aynı zamanda kadın yöneticilerin liderliğinde “Kadın Enerjisi” programını yürüten SOCAR Türkiye, “Lider Kadın Gelişim Programı” ile kadın başkanlara ve kariyerlerine enerjide başlamak isteyen genç kadınlara destek oluyor.
Kurumun prestijine katkıda bulunur
İş’te Eşit Kadın Sertifikası alan kurumlar, 2015 yılında tüm Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından kabul edilen “17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi”nin gerçekleştirilmesine yönelik sürece de katkı sağlamaktadır.
Kurumlara kurumsal prestij, çalışan bağlılığı, sürdürülebilir bir yönetim sistemi oluşturma gibi birçok alanda katkı sağlayan “İşte Eşit Kadın Sertifikası” da “Cinsiyet Eşitliği” için yapılan çalışmaların değerli örneklerinden biridir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı